Handleiding‎ > ‎

Gebruikersbeheer

Inloggen


In Helios moet je inloggen met een gebruikersnaam en wachtwoord. Een gebruikersnaam en wachtwoord moet door het MDT zelf aangemaakt worden voor elke individuele gebruiker. Dit gebeurt in verschillende stappen

Stap 1: inloggen als MDT (beheerder)


Elk MDT heeft een account bij het VAPH waarmee ze in applicaties kan inloggen. Dat is een beheerdersaccount. Een MDT dat gebruik maakt van de applicatie Zorgregie kent dit al. In Helios gebruiken we hetzelfde account voor het MDT. Dat account bestaat uit een gebruikersnaam en wachtwoord: 
  • De gebruikersnaam is het erkenningsnummer van het MDT: dat is ‘M500’ of ‘MDT.1000’ 
  • Het wachtwoord kent u
Wanneer u het wachtwoord niet kent, klikt u op de link ‘wachtwoord vergeten’. Er zal een e­mail verstuurd worden naar het e­mailadres horend bij het MDT. Als u het e­mailadres ook niet zou kennen, stuurt u een mail naar helioshelpdesk@vaph.be. 

Een vergeten wachtwoord instellen, leest u in het onderdeel Wachtwoord vergeten

Stap 2: gebruikers toevoegen 


Uitsluitend de beheerder van het MDT kan gebruikers aanmaken voor zijn MDT. De beheerder doet dit door rechtsboven te klikken op het icoontje ‘Ledenbeheer voor MDT’.  Dat zie je hieronder. 

Je ziet ook rechtsboven dat je ingelogd bent als een ‘organisatie’. In het ledenbeheer zie je bovenaan welke leden je al hebt toegevoegd. Onderaan kan je een nieuwe gebruiker toevoegen. Dit zie je op de schermafdruk hieronder. Om een nieuw lid toe te voegen, voeg je deze gegevens toe: 
  • de id: dat is de gebruikersnaam. U kan dat zelf kiezen maar moet uniek zijn over alle Heliosgebruikers heen. Dit betekent dat u geen zorgregie-account kan hergebruiken
  • Voornaam: de voornaam van de gebruiker 
  • Naam: de familienaam van de gebruiker
  • E­mail: het e­mailadres van de gebruiker. 

Wanner je op ‘ok’ klikt, krijgt de gebruiker een e­mail met de mogelijkheid zijn wachtwoord te veranderen. Dat testen we in de volgende stap.

Stap 3: de gebruiker verandert zijn wachtwoord 


Om je wachtwoord te veranderen, heb je de mail nodig. De afzender van de mail is no­reply@vaph.be. Wanneer je de mail niet zou ontvangen, moet je zeker ook eens in de spam box kijken. Wanneer je daar ook geen mail vindt, contacteer je helioshelpdesk@vaph.be. De mail ziet er zo uit. 


Wanneer je op onderstaande link klikt, kom je in een scherm waarin je jouw wachtwoord moet ingeven.

Na het bewaren, krijg je hopelijk deze succesvolle boodschap.

Nu kan je inloggen.

Comments